سوغات گرگان همانند دیگر شهرهای شمالی ایران از تنوع بسیاری برخوردار است. یکی از سرگرمی های شهر گرگان در کنار طبیعت زیبا و جاذبه های دیدنی آن، بازدید از بازارهایی است که نمایشگاهی از صنایع دستی و سوغات گرگان می باشد. بنام ترین سوغاتی های شهر گرگان، شیرینی های سنتی است که در کارگاه های شیرینی پزی و قنادی درست می شوند. همچنین بانوان هنرمند گرگانی به مناسبت های مختلف، این شیرینی های فوق العاده را می پزند. نان زنجبیلی (لوزی)، نان خرمایی، حلوا اماج، سرغبیلی، نان شیرمال و نان پادرازی شیرینی هایی هستند که در ادامه برای شما توضیح داده شده تا با توجه به سلیقه و ذائقه ی خود، بعنوان نماد و سوغات شهر گرگان همراه ببرید. 

سوغاتی های دیگر که در گرگان می توان تهیه کرد عبارتند از:

  • کلوچه
  • ماهی و خاویار
  • کُلُمبو
  • رشته به رشته
  • شیرینی برنجی
  • قطاب
  • کالنی نون 
  • سیچو کماچ 
  • گلاج
  • نون قندی 

نان زنجبیلی گرگان 

نان زنجبیلی (زنجفیلی)، یکی از شیرینی های سنتی گرگان می باشد که جایگاه خوبی در مهمانی های مردم این شهر دارد. نان زنجبیلی از آرد گندم، شکر، روغن و زنجبیل تهیه می شود و عموماً از نظر شکل ظاهری لوزی است. ترکیب زنجبیل طعم عالی به این شیرینی می دهد. علاوه بر این، مصرف شیرینی زنجبیلی، بدلیل زنجبیل موجود خواص درمانی بسیاری دارد.

  1. زنجبیل باعث گرمی بدن می شود.
  2. برای سرما خوردگی و سرفه مفید است.
  3. زنجبیل در درمان گرفتگی های عضلات هم موثر است.
  4. برای بیماری های معده مفید می باشد.

اگر تاکنون از این کلوچه های خوشمزه نخورده اید در سفر به گرگان آن را امتحان کنید و همچنین به عنوان سوغاتی خوشمزه گرگان همراه خود ببرید. 

نان خرمایی گرگان

نان خرمایی، سوغات دیگر شهرهای ایران هم است. امّا از آنجا که خیلی خوشمزه است و در هوای سرد باعث گرمی بدن می شود در گرگان هم از زمان های دور پخت می شده است. خوردن نان خرمایی در کنار یک لیوان چای در هوای نسبتاً سرد، بسیار دلچسب است. از نان خرمایی گرگان فراموش نکنید.

حلوای اماج گرگان

حلوای اماج یا حلوای اماچ سوغات مخصوص شهر گرگان محسوب می شود، که زنان هنرمند گرگانی با وجود سختی زیاد در تهیه آن، برای عید نوروز از قدیم الایام درست می کردند. حلوا اماج از آرد گندم، عسل، روغن، پودر پسته، بادام، هل و گلاب تهیه می شود. مسافران شهر گرگان می توانند این حلوا را از شیرینی فروشی ها تهیه کنند و از خوردن آن لذت ببرند. اگر میخواهید سوغاتی مختص گرگان را تهیه کنید از خرید این حلوا فراموش نکنید. 

سرغربیلی گرگان

سرغربیلی شیرینی سنتی دیگر، مخصوص شهر گرگان است. شاید تاکنون اسم آن را نشنیده باشید در این قسمت اندک توضیحی جهت آشنایی شما آورده ایم. مواد تشکیل دهنده آن اعم از آرد، مایه خمیر، پودر قند، شیر و شکر از مواد اصلی تهیه آن است. سرغبیلی می تواند سوغات خوبی باشد چون خیلی ها با شکل و طعم آن آشنا نیستند.، مطمئناً جذاب خواهد بود.

نان پادرازی گرگان

نان پادرازی نوعی نان محبوب در بین مردم گرگان است. نان پادرازی بسیار نرم است و خوردن آن راحت است. این نان را بعنوان سوغاتی شهر گرگان با خود ببرید تا آنان که همراه شما نبودند، با این نان خوشمزه گرگان آشنا شوند. مواد تهیه نان پادرازی روغن، آرد، گلاب و سیاه دانه است و بعلت استفاده نشدن شکر در تهیه آن، برای افرادی که دیابت دارند مفید است.

نان شیرمال گرگان

نان و شیرینی عمده ترین سوغاتی های خوراکی گرگان هستند. یکی دیگر از این شیرینی ها نان شیرمال گرگان است که اکثراً با آن آشنایی دارید و در شیرینی فروشی های بیشتر شهرها یافت میشود. مواد تهیه آن آرد، تخم مرغ، شیر و کشمش است. شاید دلیل نام گذاری شیرمال برای این شیرینی وجود شیر در تهیه ی آن می باشد. ناگفته نماند کشمش در ترکیب با این نان طعم فوق العاده ای را بوجود آورده است. همچنین گاهی خرما هم در داخل آن قرار می دهند. این نان بسیار خوشمزه است و میتواند بعنوان یک میان وعده استفاده شود. تفاوت اصلی این نان شیرمال با مابقی شهرها کم شیرینی بودن آن است که جهت سلامتی بسیار مفید می باشد. حتماً این سوغاتی خوشمزه را از شهر گرگان، برای بستگان خود ببرید.

بورک گنبدکاووس

بورک به جرأت یکی از خوشمزه ترین سوغاتی های استان گلستان است. این پیراشکی خوش طعم را می توانید در شهرهای ترکمنی این استان پیدا کنید مثل گنبد کاووس که منبع آن است. برای درست کردن این میان وعده لذیذ می توانید خمیر را به چند روش درست کنید و مواد میانی آن بر اساس اسمش مشخص می شوند مثلا بورک گوشت مواد داخلش از گوشت تازه، پیاز، رب، قارچ و ادویه مخصوص تشکیل شده است. انواع بورک را می توان به طعم های داخلی آن خواند، بورک اسفناج، بورک گوشت، بورک جزغاله، بورک سیب زمینی و … بورک هایی هستند که بیشتر در غذاهای ترکمنی وجود دارد

ارسال نظر