تفلون ک ماده ی پلیمری است که به علت ویژگی هایی که دارد از آن در ساختن ظرف پخت و پز به کار می رود نام تخصصی تفلون در واقع در صنعت پلی تترافلورواتیلن است. درباره معایب و مزایای ظروف تفلون اختلاف نظرات بسیاری وجود دارد.
ظروف آشپزی تفلون، ظروف غیر قابل انعطافی هستند که با ماده ای به نام پلی تترافلورواتیلن (PTFE) پوشانده شده اند. تفلون یک ماده شیمیایی مصنوعی است که از اتم های کربن و فلور تشکیل شده است. این ماده نخستین بار در سال 1930 ساخته شد و یک سطح بدون واکنش، نچسب و تقریبا بدون اصطکاک را فراهم آورد. ظروفی که از ماده تفلون ساخته شده اند راحت تر شسته می شوند و همچنین برای پخت و پز به روغن کمتری احتیاج دارند که این امر موجب شده است تا به وسیله ظروف تفلون بتوانید غذای سالم تری با روغن کم بپزید. تفلون کاربرد های دیگر نیز دارد که از آن برای پوشش های سیم و کابل و صنعت استفاده می شود.
نگرانی ها درباره ظروف تفلون مربوط به یک ماده شیمیایی به نام اسید پرفلوئورواکتانوئیک بود که در گذشته از این ماده در ساخت ظروف تفلون استفاده می شد . این ماده برای سلامتی انسان مضر است و مشکلاتی به همراه می آورد. از سال 2013 به بعد کلیه محصولات تفلون فاقد این ماده شیمیایی بودند و استفاده از محصولات تفلون دیگر برای مردم هیچ مانعی ندارد.
* معایب استفاده از ظروف تفلون:
1- عمر کوتاه
2- دقت و مراقبت زیاد در نگهداری
3- نامناسب برای آشپزی با حرارت بالا
* مزایای استفاده از ظروف تفلون :
1- نچسب بودن
2- مصرف اندک روغن
3- شستشوی آسان