علت خاموش نشدن موتور یخچال چیست؟ اگر موتور یخچال خاموش نشود یا به اصطلاح یکسره شده و اتومات نکند، مشکلات زیادی برای عملکرد آن و سایر قطعات پیش می آید.

بررسی ۱۲ علت اصلی خاموش نشدن موتور یخچال

بررسی 12 علت اصلی خاموش نشدن موتور یخچال

 

علت خاموش نشدن موتور یخچال چیست؟ اگر موتور یخچال خاموش نشود یا به اصطلاح یکسره شده و اتومات نکند، مشکلات زیادی برای عملکرد آن و سایر قطعات پیش می آید.

 

البته کاربردهای دیگری برای موتور یخچال تعویضی وجود دارد که پرطرفدارترین آن ها، ساخت پمپ باد با موتور یخچال است.

 

دلایل مختلفی منجر به یکسره شدن موتور می شوند که در صورت جدی نگرفتنشان، مشکلات زیادی به بار می آورند؛ از باز و بسته کردن درب گرفته تا گذاشتن مواد غذایی و … هر کدام می توانند عاملی برای بروز این اتفاق باشند.

 

آشنایی با دلایل یکسره شدن موتور یخچال

در ادامه مهمترین دلایل خاموش نشدن موتور یخچال را بررسی می کنیم و درباره هر یک از آنها توضیح های تخصصی و کاربردی می دهیم تا به راحتی این مشکل را برطرف کنید:

 

گذاشتن غذای گرم در یخچال

جالب است بدانید یکی از کاربردهای مهم انواع پمپ باد، استفاده از آن ها در یخچال است.

 

با گذاشتن غذای گرم داخل آن، موتور باید مدت زمان بیشتری روشن بماند تا دما را متعادل کند.

 

هر چند انجام این کار برای یک بار مشکلی به وجود نمی آورد، اما با انجام پیاپی، کمپرسور باید به طور مداوم روشن باشد، از این رو شاید دچار مشکلی مثل اتومات نکردن شود.

 

قرار داشتن یخچال در معرض نور خورشید

اگر یخچال به طور مداوم در معرض نور خورشید قرار بگیرد، اتومات نمی کند. در واقع این قطعه باید هوای گرم را به هوای سرد تبدیل کند، از این رو نباید در کنار گاز یا نور خورشید قرار بگیرد، در غیر این صورت دمای داخل کابین آن افزایش پیدا خواهد کرد.

 

اگر در طی روز چندین ساعت یخچال زیر نور خورشید قرار می گیرد، پیشنهاد می دهیم که حتماً موقعیت آن را تغییر دهید تا به مشکلی مثل اتومات نکردن مواجه نشوید.

 

باز و بسته کردن مدام درب یخچال

 

آشنایی با دلایل یکسره شدن موتور یخچال

 

باز و بسته کردن مداوم درب می تواند یکی از دلایل بروز این مشکل باشد؛ چون هوای گرم به داخل کابین راه پیدا می کند و موجب روشن ماندن مداوم موتور می شود.

 

برای حل این مشکل کافیست از امکانات قفل کودک استفاده کنید یا تمام مواد غذایی موردنیاز فعلی تان را از داخل دستگاه بردارید تا مجددا درب آن را باز نکنید.

 

از کار افتادن ترموستات

ترموستات ها یکی از مهمترین اجزای یخچال ها هستند که وظیفه اندازه گیری دمای فعلی را با دمای تنظیم شده دارند.

 

در صورت خرابی این ابزار، دستگاه به درستی دما را اندازه گیری نمی کند، از این رو مشکلات زیادی مثل برفک زدن لوله های اپراتور رخ می دهد.

 

این مشکل نیز خود به نوعی موجب اتومات نکردن موتور یخچال خواهد شد.

 

آلودگی لوله های کندانسور یخچال

کندانسور چیست؟ این قطعه یکی از مهم ترین بخش های سیکل تبرید است که در فرایند خنک سازی نقش مهمی دارد.

 

همواره لوله های کندانسور پشت یخچال ها را بررسی کنید تا کاملا تمیز باشند؛ وجود هرگونه آلودگی داخل این لوله ها از جمله گرد و غبار و … می تواند منجر به بروز مشکلاتی مثل یکسره شدن موتور شود.

 

در واقع این لوله ها وظیفه تبادل دما با محیط را بر عهده دارند، اما آلودگی ها جلوی انجام درست این کار را می گیرند.

 

یکسره شدن یخچال به دلیل نشتی گاز آن

به هیچ عنوان از اشیاء و وسایل نوک تیز برای تمیزکاری داخل دستگاه استفاده نکنید؛ چون احتمال ضربه دیدن بدنه و نشت گاز فریون وجود دارد.

 

نشتی گاز چالش هایی مثل ایجاد برفک های بسیار زیاد داخل یخچال را به وجود می آورد و در صورت بروز این مشکلات موتور به صورت مداوم روشن خواهد بود.

 

از کار افتادن هیتر ترموستات

از هیتر ترموستات برای دستگاه های بدون برفک استفاده می کنند؛ در واقع این هیتر یک قطعه گرم کننده است که جلوی ایجاد برفک ها را می گیرد.

 

کافیست تا سنسور ترموستات فعال شود تا این قطعه شروع به کار کند و با گرم کردن لوله های اپراتور تمام برفک های موجود را از بین ببرد.

 

اگر هیتر ترموستات کار نکند، محیط یخچال گرم خواهد شد و موتور نیز به صورت مداوم به منظور کاهش دما روشن می ماند.

 

در نظر داشته باشید که رفع مشکل به وجود آمده برای هیتر کاملاً تخصصی است و نیاز به نیروی حرفه ای و کاربلد دارد؛ بنابراین اگر دانش و مهارت کافی در زمینه تعمیرات ندارید، این کار را بر عهده تکنسین های حرفه ای بگذارید.

 

خراب شدن تایمر ترموستات

در ترموستات یخچال ها معمولاً یک تایمر مخصوص قرار می دهند تا در بازه های زمانی مشخص (مثلاً هر 10 ساعت) فرمان فعال شدن به هیتر دهد.

 

هیتر نیز با فرمان تایمر شروع به کار می کند و تمام برفک ها را از بین می برد.

 

این مشکل می تواند باعث بروز 2 مشکل بزرگتر شود.

 

در واقع با از کار افتادن تایمر معمولاً هیتر کار نمی کند و برفک زیادی روی لوله های اپراتور به وجود می آید؛ همچنین شاید هیتر بیش از اندازه کار کرده و دمای دستگاه را افزایش دهد.

 

در صورت بروز هر کدام از این اتفاق ها، مشکلاتی مثل خاموش نشدن موتور یخچال رخ می دهد.

 

خرابی برد اصلی یخچال، از دلایل یکسره شدن آن

خرابی برد اصلی را می توان علت خاموش نشدن موتور یخچال دانست.

 

در واقع برد حکم مغز دستگاه های الکترونیکی و الکتریکی را بر عهده دارد، از این رو در صورت آسیب دیدن کارکرد تمام اجزا از جمله موتور مختل خواهد شد.

 

پیشنهاد می دهیم اگر راهکارهای مختلف را امتحان کردید، اما همچنان کمپرسور اتومات نکرد، برد اصلی را بررسی کنید.

 

بررسی مشکلات به وجود آمده در برد اصلی کاری سخت و حرفه ای است و فقط از عهده نیروی کار ماهر بر می آید.

 

از کار افتادن فن ها

فن کمپرسور در واقع وظیفه خنک سازی کمپرسور و فن اپراتور وظیفه تبدیل دما را بر عهده دارد.

 

در صورتی که برای هر یک از این قطعات مشکلی به وجود بیاید، موتور نیز به طور مداوم روشن می ماند و دچار آسیب های جدی می شود.

 

خرابی موتور

در بسیاری از مواقع هیچ کدام از مشکلات مطرح شده رخ نمی دهد، بلکه موتور خراب می شود.

 

برای حل این مشکل کافیست این قطعه را تعمیر یا تعویض کنید تا دیگر درگیر مشکلاتی مثل اتومات نکردن نشوید.

 

باز شدن لاستیک درب از دلایل خاموش نشدن یخچال

لاستیک درب یکی از مهمترین اجزای یخچال هاست که از ورود هوای گرم به داخل کابین جلوگیری می کند.

 

اگر این بخش از دستگاه تان خراب شود، هوای گرم نیز به راحتی به داخل کابین نفوذ کرده و مشکلاتی مثلا یکسره شدن موتور را به همراه می آورد؛ از این رو در صورت خراب شدن لاستیک ها هر چه سریعتر به سراغ کارشناس های حرفه ای بروید و از آنها بخواهید که مشکل را برایتان برطرف کنند.

 

حرف آخر

از مهم ترین دلایل خاموش نشدن یخچال و یکسره شده آن می توان به عدم وجود فضای کافی برای خنک شدن موتور، باز و بسته کردن مداوم درب یخچال و خرابی لاستیک دور آن، از کار افتادن فن ها و ترموستات اشاره کرد.

 

از نکات مهم حین نظافت یخچال این است که به هیچ عنوان از اشیا نوک تیز استفاده نکنید، چون ممکن است باعث سوراخ شدن لوله ها و نشتی گاز شود که از علت های خاموش نشدن آن محسوب می شود.

ارسال نظر